Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Fără Mutu şi Chivu naţionala nu are identitate, dar nu eu sunt selecţioner"

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, miercuri, că Adrian Mutu şi Cristian Chivu sunt jucători determinanţi pentru echipa naţională, dar depinde doar de Răzvan Lucescu modul în care va reuşi să gestioneze relaţia cu ei în interesul primei reprezentative.

"Echipa naţională, acum, fără Mutu şi Chivu nu are identitate, dar eu nu sunt selecţionerul. Am şi eu dreptul la o opinie. Dar Răzvan nu trebuie să facă la fel ca mine sau ca altul, ci să se ia doar după capul lui. Mircea Sandu i-a făcut şi el o recomandare în ceea ce îl priveşte pe Mutu, dar nu trebuie să asculte pe nimeni dacă nu vrea", a spus Dragomir.

Preşedintele Ligii Profesioniste a adăugat că are încredere în selecţioner, dar acesta are nevoie şi de o doză de noroc pentru a duce naţionala la Campionatului European din 2012: "Totul depinde de el, pentru că are toată răspunderea. Are pârghiile şi toate condiţiile pentru a face performanţă. O să aibă şi linişte. Păi ce, contează că dă din gură unul sau altul? Era deranj dacă se băga Mircea Sandu peste el şi îi spunea ce să facă, dar aşa nu e nicio problemă. Eu am încredere în Lucescu, dar mai trebuie să aibă şi puţin noroc pentru că altfel nu face nimic. Vine unul şi îşi dă un gol de la 30 de metri, alunecă portarul la o fază şi intră poartă, îşi dă cineva autogol şi atunci se duce toată munca imediat".

Echipa naţională a României a ratat calificarea la Campionatul Mondial din 2010 din Africa de Sud, dar s-a menţinut în urna a doua valorică pentru tragerea la sorţi a preliminariile CE din 2012. Selecţionerul Răzvan Lucescu are ca obiectiv calificarea la turneul final din Polonia şi Ucraina. Primul meci după ratarea prezenţie la CM 2010 va fi amicalul cu Polonia, care se va disputa sâmbătă, la Varşovia.

Dumitru Dragomir s-a arătat plăcut surprins de creşterea în valoare a campionatului românesc şi spune că nu a mai văzut aşa o luptă pentru supremaţie de peste 40 de ani. "O echipă care câştigă vreo două meciuri în deplasare e campioană. Sau una care se află la retrogradare şi are două victorii consecutive imediat se saltă de acolo. Până acum nu a mai existat aşa ceva. Nu îmi aduc aminte să fi fost vreo ediţie a primului eşalon aşa puternică", a afirmat oficialul, în a cărui viziune există 7 favorite la titlul de campionă: FC Vaslui, Unirea Urziceni, FC Timişoara, CFR Cluj, Steaua, Dinamo şi Rapid.

Dragomir i-a remarcat pe cei de la Rapid, despre care spune că au "o echipă tare de tot" şi a precizat că ardelenii de la CFR Cluj nu ar trebui să schimbe antrenorul când sunt pe primul loc în Liga I, însă acolo "s-au băgat bani mulţi, iar clujenii trebuie lăsaţi să facă ce vor". În ceea ce o priveşte pe Universitatea Craiova, care se află pe locul 13, Dragomir e optimist: "Nu au nicio problemă şi o să îşi revină. Au mai fost ei ciupiţi de arbitri, dar nu e nimic".

Conducătorul LPF recunoaşte că arbitrii români fac multe greşeli în Liga I şi nu vede cu ochi buni decizia de a nu mai fi aduşi străini, chiar dacă în teorie totul e bine: "Ca idee, e bine că vor fi numai români, dar să nu mai fie domnule atâtea greşeli. Trebuie să caute şi arbitrii să îşi facă meseria bine, pentru că dăm o grămadă de bani la fiecare meci, ei iau peste 60 de milioane la fiecare partidă. Păi unde în ţara asta, se mai câştigă într-o zi atîţia bani? Nici măcar pentru o zi de muncă, ci pentru o oră şi jumătate".

Vicepreşedintele FRF a menţionat că unele echipe care nu au cerut arbitri străini, par să fi fost avantajate de români, dar este de părere că totul este doar o concidenţă pentru că "oficialii cluburilor sunt oameni serioşi şi nu se pretează la lucruri murdare". Dragomir a recunoscut cu una dintre cele mai dezavantajate echipe în actuala ediţie a Ligii I a fost Dinamo, dar nu vrea să mai comenteze pe această temă, deoarece unii preşedinţi de cluburi au fost deranjaţi de afirmaţiile sale din trecut.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii