Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fără mişto, nu am auzit pe nimeni care să vrea să voteze UNPR

Şi văzând de cât succes se bucură UNPR, m-am gândit că în ultimii doi ani, de când a luat fiinţă acest partid, eu, personal, nu am auzit pe nimeni care să spună că vrea să voteze UNPR. Mulţi cred că nici nu ştiu ce înseamnă UNPR. Dar să presupunem că îndeva în România asta ar exista 3-4 inşi care ar vrea să voteze UNPR. De ce ar face ei acest lucru?, exceptând situaţia în care sunt rude cu cei aflaţi la conducerea acestui partid.
Mă gândeam că mare parte din cele 10 procente cu care, sanchi, este cotat UNPR la nivel naţional ar fi venit de la PDL. Dar de unde să dea, bre, PDL-ul procente, căci săracii nu au nici pentru ei, darămite să mai dea şi la alţii.
Cel mai probabil cred că în sondajul amintit mai sus s-a greşit o virgulă. Adică, în cazul UNPR, nu este vorba despre 10%, ci de 0,1%. Pare un procent mult mai aproape de realitate, cel puţin din punctul meu de vedere. Iar dacă se va adeveri că UNPR are într-adevăr sub 1%, stau şi mă întreb cum va gestiona această situaţie jenantă viitorul primar al Brăilei, dl. Cibu. Poate că Cibu o fi stând de la excelent în sus la capitolul popularitate (deşi cred că până şi interlopii din Vidin s-au convins de performanţele lui în materie de administraţie publică locală), dar dacă partidul (recte UNPR) nu îl ajută cu procente, adică îl trage în jos, cum naiba o să câştige el bătălia electorală cu Simionescu sau cine o să candideze din partea USL la Brăila?
În locul lui Cibu, eu mi-aş pregăti încă de pe acum un spici beton, prin care să explic de ce am pierdut alegerile. Problema este că placa aia cu "am fost furat la urne" nu mai ţine cam din 2004, când a câştigat Băsescu în al doilea tur de scrutin, deci ar trebui să vină cu ceva nou. Sper, totuşi, spre binele lui Cibu, să nu ia un scor sub cel al partidului, căci dacă nici 0,1% din voturi nu va reuşi să atragă înseamnă nu că e doar terminat, ci perfect eradicat dpdv politic.
Categorie articol: 

Comentarii