Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fără hoţie construim spitalele

De 30 de ani ni se pune aceeaşi placă: Nu sunt bani. Nu avem spitale moderne pentru că nu sunt bani. Nu avem autostrăzi pentru că nu sunt bani. Nu avem şcoli noi pentru că nu sunt bani. România nu este şi nu a fost o ţară săracă. Este o ţară cu oameni săraci ţinuţi aşa de o caracatiţă de hoţie, corupţie şi nepotism care a căpuşat instituţiile statului la toate nivelurile.

În fiecare an, Ministrul Sănătăţii are la dispoziţie peste 250 de milioane euro pentru investiţii, dar PSD nu a construit niciun spital de la zero în toate guvernările pe care le-a avut. În 2016 Guvernul Cioloş a deblocat proiectele spitalelor regionale din bani UE, dar acestea au fost abandonate de Guvernul PSD imediat ce a preluat guvernarea. De ce? Pentru că le era greu să fure.

 

Ce propune Alianţa 2020 USR PLUS?

 

FONDURI PENTRU SPITALE

Susţinem acordarea de fonduri europene suplimentare pentru construirea de noi spitale şi pentru modernizarea, la standarde europene, a reţelei de spitale existente.

CALITATEA SERVICIILOR MEDICALE

Milităm pentru introducerea de standarde comune europene pentru calitatea serviciilor medicale şi pentru managementul din spitale. Acest lucru va creşte calitatea serviciilor de sănătate din România şi va permite personalului medical să capete siguranţa că merită să îşi facă meseria în ţară.

REŢEA DE TRANSPLANT

România nu este membră a niciunei reţele de cooperare regională pentru transplantul de organe. Vrem ca românii să aibă acces la aceste reţele şi vom milita la nivel european pentru reguli comune şi transparente pentru transplant, care să înlocuiască sistemul corupt actual, bazat pe pile şi relaţii.

SERVICII MEDICALE TRANSFRONTALIERE

Propunem în Parlamentul European extinderea directivei europene pentru servicii medicale transfrontaliere, pentru ca românii să poată beneficia de servicii de sănătate care nu sunt disponibileîn ţară.

ACCESUL LA MEDICAMENTE ESENŢIALE

Cerem introducerea de reguli europene şi standarde minime pentru accesul la medicamente, în special cele esenţiale.

PREVENŢIE ŞI EDUCAŢIE

Vrem introducerea de programe europene de nutriţie, prevenţie şi de educaţie în sănătate.
Categorie articol: 

Comentarii