Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fără grătare în cimitire, de Paştele Blajinilor

• autorităţile locale atrag atenţia că nu vor mai permite manifestările care deranjează ordinea şi liniştea publică în timpul celor două zile de derulare a acestei sărbători religioase

 

Sunt trecute vremurile când Paştele Blajinilor reprezenta, pentru anumiţi brăileni, un bun prilej de făcut adevărate petreceri prin cimitire, cu grătare încinse şi muzică de prost gust revărsată din boxe uriaşe! Cel puţin asta anunţă autorităţile locale, care se arată decise să interzică cu desăvârşire folosirea grătarelor în incinta cimitirelor, dar şi în apropierea acestora. Ieri, viceprimarul Alexandru Jantea şi Emilena Huiu, directorul Serviciului de Utilitate Publică, Administrarea Fondului Locativ şi Cimitirelor, s-au întâlnit cu reprezentanţi ai Jandarmeriei şi Poliţiei Locale, pentru a discuta un plan de măsuri menit să menţină ordinea şi liniştea publică în cimitirele de pe raza municipiului, duminică şi luni, când credincioşii brăileni vor participa în număr mare la ritualurile specifice Paştelui Blajinilor.

Ca primă măsură s-a procedat deja la afişarea, la poarta cimitirelor, a unor afişe prin care li se atrage atenţia brăilenilor că, în conformitate cu Legea nr. 54 din 2012 (Legea Picnicului) folosirea grătarelor este permisă numai în locuri special amenajate, deci nu şi în cimitire sau în apropierea acestora. Cei care încalcă aceste prevederi legale riscă amenzi cuprinse între 2.000 şi 5.000 lei.

Potrivit viceprimarului Jantea, jandarmii şi poliţiştii locali prezenţi în cimitire vor combate şi cerşetoria sau alte aspecte ce ţin de tulburarea ordinii pe timpul celor două zile de sărbătoare.
Categorie articol: 

Comentarii