Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fără alte cazuri COVID la Brăila. Două persoane au fugit din izolare

• până la acest moment, numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 23, dintre acestea 22 fiind vindecate, un singur caz fiind acum în evidenţe • în week-end, poliţiştii au continuat acţiunile de control şi au depistat două persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu

 

La nivelul judeţului Brăila mai exista, ieri, un singur caz Covid internat în spital, toate cele 22 de cazuri înregistrate anterior fiind vindecate. Totuşi, unii brăileni continuă să trateze cu indiferenţă măsura izolării, în week-end poliţiştii depistând două persoane care au plecat de acasă deşi nu aveau voie.

Potrivit comunicatului transmis de Prefectura Brăila, la data de 18 mai, la nivelul judeţului Brăila sunt monitorizate 508 persoane aflate în izolare voluntară şi 143 de persoane care se află în carantină instituţionalizată. Se menţionează că 5.329 de persoane au ieşit din autoizolare, la încheierea celor 14 zile, şi 973 de persoane au primit avize epidemiologice de a ieşi din carantină instituţionalizată. De asemenea, conform raportării DSP, de la începutul pandemiei, la Brăila, 23 de persoane au fost confirmate pozitiv cu virusul COVID-19, dintre care 22 au fost declarate vindecate şi externate.
În perioada 15-17 mai, poliţiştii au acţionat în sistem integrat, alături de jandarmi, poliţişti de frontieră şi poliţişti locali, în contextul prevenirii şi combaterii răspândirii COVID – 19. Astfel, au fost executate 417 misiuni specifice, fiind verificat modul de respectare a măsurilor de autoizolare/carantină în cazul a 569 de persoane şi au fost supuse controalelor 32 de societăţi comerciale. Poliţiştii au depistat două persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu, acestea fiind conduse într-un centru de carantină pentru o perioadă de 14 zile.
În contextul trecerii la starea de alertă, poliţiştii acţionează, în principal, pentru informarea cetăţenilor cu privire la noile reguli.
Categorie articol: 

Comentarii