Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fără şoferi tupeişti la capătul bulevardului Independenţei!

• aşa s-ar putea traduce o măsură luată recent de Primăria Brăila, care a blocat accesul maşinilor pe trotuarul de la capătul bulevardului, montând o serie de bolarzi de beton • “Am fi putut aplica măsuri mai brutale, dar am preferat această variantă elegantă”, spune primarul Marian Dragomir

 

Primăria a completat, joi, 13 aprilie, seria de măsuri începută în toamna anului trecut, când s-au montat mai multe jardiniere în scuarul de la capătul bulevardului Independenţei, în scopul descurajării celor care se obişnuiseră să îşi parcheze maşinile acolo. Mai nou, s-au amplasat şi pe trotuar mai mulţi bolarzi de beton, astfel încât să nu se mai poată parca nici acolo.

“Am montat aceşti bolarzi în urma sesizărilor primite de la un număr însemnat de brăileni care reclamau parcarea abuzivă a maşinilor pe trotuar. Considerăm că este varianta cea mai elegantă de blocare a acelor parcări. Puteam avea şi o abordare mai brutală, care ar fi presupus ridicarea maşinilor, însă am ales această variantă care e de preferat şi din punct de vedere estetic”, ne-a declarat primarul Marian Dragomir.

În total, au fost montaţi 54 de bolarzi, cu diametrul de 40 de centimetri şi greutate de 75 de kilograme. De achiziţionarea acestora s-a ocupat Serviciul de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală (SUPAGL), din cadrul Primăriei Brăila. Directorul SUPAGL, Marilena Barbu, ne-a informat că preţul pe bucată a fost de 150 lei. “Am reuşit să îi achiziţionăm direct de la producător, astfel că am plătit cam jumătate din preţul cu care se vând în mod normal pe piaţă”, ne-a declarat directorul Barbu.

În ceea ce-i priveşte pe clienţii teraselor din zonă, care îşi etalau maşinile scumpe pe trotuar, primarul Dragomir spune că aceştia au suficiente posibilităţi de parcare, la câteva sute de metri distanţă, fie în dreptul sediului CEC de pe bulevard, la orele amiezei, fie în parcarea Primăriei, din dreptul liceului Murgoci, care rămâne destul de liberă seara.
Categorie articol: 

Comentarii