Mergi la conţinutul principal

Fântâna cinetică trebuie curățată chimic

* un detartrant special este soluția pe care CUP “Dunărea” intenționează să o folosească pentru îndepărtarea stratului de cloramină care a acoperit piesele de inox * și alte fântâni arteziene de pe raza municipiului au probleme cu depunerile din apă, după ce CUP “Dunărea” a folosit o soluție antialge * toate ar urma să fie curățate printr-o procedură chimică * compania așteaptă ca Primăria să aloce bugetul necesar pentru operațiunea de curățare

 

 

Compania de Utilități Publice “Dunărea” intenționează să curețe cu un detartrant special fântâna cinetică de pe Esplanadă de depunerile care afectează strălucirea pieselor de inox, însă spune că va face acest lucru doar dacă Primăria va aloca bani necesar, de la bugetul local. “După ce se aprobă bugetul Primăriei, dăm drumul la treabă. Am înțeles de la specialiști că se poate face o curățare chimică, cu o soluție anume”, ne-a declarat directorul CUP “Dunărea”, Silviu Mangiurea.

După cum v-am informat, piesele componente ale fântânii cinetice de pe Esplanada Dunării nu mai au aspectul de inox lustruit, așa cum ar trebui, arătând mai degrabă a cupru coclit. Problema a devenit vizibilă încă din toamna anului trecut. În luna noiembrie, directorul Mangiurea ne declara că se va consulta cu specialiști în domeniu, pentru a stabili cea mai bună metodă de lustruire a pieselor de inox. “Bănuim că s-au depus săruri din apă, dar trebuie luate mostre și făcută o analiză de laborator pentru a vedea cu exactitate despre ce este vorba și care ar fi metoda cea mai indicată pentru a îndepărta acest strat de calamină de pe piesele din inox. În funcție de rezultatele de la laborator se va ști dacă piesele pot fi curățate cu ajutorul unor soluții chimice sau dacă este nevoie de o șmirgheluire cu granulații fine”, spunea  Mangiurea.

Între timp, acesta pare că s-a convins că soluția chimică ar fi cea mai adecvată. Tot directorul Mangiurea ne-a mai precizat că, și dacă Primăria ar aloca bani pentru operațiunea de curățare, aceasta nu se va putea face în sezonul rece ci doar la primăvară, după ce se va încălzi vremea.

Din păcate, nu doar fântâna cinetică de pe Esplanadă are probleme cu depunerile care îi strică aspectul. Și celelalte fântâni arteziene din municipiu, de pe bulevardul Independenței sau din Grădina Mare, prezintă depuneri albicioase, care în anii trecuți nu erau vizibile. Întrebat dacă s-a pus ceva în apă, directorul Mangiurea ne-a informat că, în vara acestui an, a fost folosită o soluție antialge care se găsește în comerț. “Punem această soluție, cu puțin clor, ca să stopăm dezvoltarea microorganismelor ce ar putea să ducă la înverzirea elementelor componente ale fântânilor arteziene. Aceste depuneri albe care au apărut între timp vor fi îndepărtate prin curățare chimică, ne-a mai spus directorul CUP “Dunărea”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro