Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

EXTERNE: Liderul suprem iranian le cere palestinienilor să continue lupta armată împotriva Israelului

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, le-a cerut palestinienilor să continue lupta armată împotriva Israelului şi să o extindă în Cisiordania, a anunţat miercuri agenţia oficială de presă Irna.

"Singura modalitate de a face faţă acestui regim sălbatic (Israelului) este de a continua rezistenţa, lupta armată şi de a o extinde în Cisiordania", a declarat numărul unu iranian într-un discurs susţinut în faţa unor studenţi.

"Singura soluţie realistă este dispariţia Israelului, însă aceasta nu înseamnă anihilarea poporului evreu din această regiune", a spus el.

El a adăugat că Iranul a propus organizarea unui "referendum" în acest sens, cu participarea tuturor "oamenilor care trăiesc şi aparţin acestei regiuni", în special a refugiaţilor palestinieni.

"Astfel, acest regim uzurpator şi marionetă va dispărea", a adăugat el. Aceasta este poziţia clasică a Iranului, care refuză soluţia a două state.

Iranul, care nu recunoaşte statul Israel, sprijină grupările islamiste palestiniene în lupta pe care o duc împotriva statului evreu. Teheranul este acuzat că sprijină militar şi financiar mişcările Hamas şi Jihadul Islamic.

 
Like / Share

Comentarii