Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

EXTERNE: Coordonatorul ONU pentru Ebola: Structurile sanitare să fie pregătite pentru un nou apogeu

Coordonatorul ONU al luptei împotriva epidemiei de Ebola, medicul David Nabarro, a declarat că vrea ca structurile sanitare să fie pregătite să înfrunte, "dacă va fi necesar", o nouă deteriorare a situaţiei, la începutul turneului său în ţările africane afectate de acest virus.
"Ceea ce sunt hotărât să fac este să mă asigur că orice element al aparatului nostru este la nivelul său optim pentru a putea înfrunta, dacă este necesar, o criză", a declarat doctorul Nabarro pentru AFP, în timpul unei escale la aeroportul din Conakry, în timp ce se îndrepta către Monrovia.

"Ceea ce trebuie să facem în prezent este să avem scenarii destul de precise ale modului în care ne gândim că s-ar putea îndrepta situaţia, dar pentru moment ele sunt destul de rudimentare", a recunoscut el.

Nabarro, care a ajuns în cursul serii în Liberia, prima etapă a turneului, înainte de Sierra Leone, Guineea şi Nigeria, a declarat că intenţionează să petreacă două zile în fiecare ţară.

"O să văd unde voi merge apoi, dar trebuie să mă întorc rapid la Geneva şi la New York (sediul OMS şi al ONU) pentru a le prezenta situaţia şefilor în scopul de a mă asigura că facem tot ce putem pentru rezolvarea (crizei) cât mai repede posibil", a adăugat el.

Epidemia de Ebola s-a soldat cu cel puţin 1.350 de morţi, dintre care 576 în Liberia, 396 în Guinea şi 374 în Sierra Leone, potrivit ultimului bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), difuzat la 18 august, cu o netă accelerare în ultimele săptămâni.

 
Like / Share

Comentarii