Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

EXTERNE: Barack Obama vrea creşterea cheltuielilor pentru apărare şi o "solidaritate transatlantică"

Preşedintele american Barack Obama şi omologul său polonez Bronislaw Komorowski au discutat luni despre "importanţa de a creşte cheltuielile pentru apărare" ale membrilor europeni ai NATO, a anunţat Casa Albă într-un comunicat în care face apel la o "solidaritate transatlantică".

Comunicatul vine să puncteze discuţia pe care au avut-o cei doi şefi de stat privind prăbuşirea avionului Malaysia Airlines.

"În această după-amiază, preşedintele Obama a vorbit cu preşedintele polonez Komorowski despre situaţia din Ucraina şi summitul NATO care va avea loc în curând în Ţara Galilor", afirmă comunicatul.

Cei doi preşedinţi au convenit asupra importanţei pentru ţările europene membre NATO de a creşte cheltuielile militare, precum şi asupra importanţei de a contribui credibil şi la scara organzaţiei la tentativele de conciliere în Europa Centrală şi de Est, precizează comunicatul.

"Cei doi lideri au subliniat, de asemnea, necesitatea unei solidarităţi transatlantice în ceea ce priveşte tragica prăbuşire a avionului Malaysia Airlines şi tentativele ruseşti de destabilizare a Ucrainei", arată textul.

Comunicatul Casei Albe a fost publicat cu o zi înainte de reuniunea a nouă lideri ai ţărilor membre NATO, marţi, la Varşovia.

 
Like / Share

Comentarii