Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

EXTERNE: Armata ucraineană anunţă că a respins un asalt rebel asupra aeroportului de la Doneţk

Armata ucraineană a anunţat sâmbătă că a respins vineri un asalt al rebelilor asupra aeroportului de la Doneţk, bastionul separatiştilor proruşi în estul Ucrainei, în pofida faptului că este în vigoare un armistiţiu.

"Numeroşi rebeli susţinuţi de şase tancuri au lansat vineri, la ora (locală) 19.30 (şi ora României), un asalt asupra aeroportului de la Doneţk, respins eroic de către militari", a anunţat serviciul de presă al Statului Major pentru operaţiuni ucrainene în estul ţării într-un comunicat.

Către ora locală 20.50, rebelii au folosit artileria împotriva unor poziţii ale forţelor ucrainene care controlează aeroportul, potrivit aceleiaşi surse. Sâmbătă dimineaţa aeroportul a fost ţinta unor tiruri cu lansatoare de rachete.

Locuitori de la Doneţk, contactaţi sâmbătă de AFP, au declarat că au auzit bombardamente scurte, dar intense, vineri, dinspre zona aeroportului.

În sectorul aeroportului, poziţiile rebelilor erau neschimbate, iar apropierea de aeroport era imposibilă. Zona este scena unor confruntări armate internse, în ultimele luni, între forţele ucrainene şi insurgenţi.

Potrivit unor rebeli de la faţa locului, contactaţi de un jurnalist AFP, în noaptea de vineri spre sâmbătă au avut loc bombardamente, dar nu s-a înaintat către aeroport.

 
Like / Share

Comentarii