Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

EXTERNE: Air Algérie a pierdut contactul cu un avion cu 116 oameni la bord, la 50 de minute după decolare

Compania aeriană Air Algérie a anunţat că a pierdut contactul, joi, cu unul dintre avioanele sale, la 50 de minute după ce acesta a decolat din Ouagadougou, în Burkina Faso. Avionul era un MD83, aparţinând companiei spaniole Swiftair, şi avea la bord 110 pasageri şi şase membri ai echipajului, informează compania pe site-ul său de Internet.

Un avion MD83, ce opera pentru compania Air Algerie şi care a decolat la ora 01.17 GMT (04.17 ora României) din Burkina Faso către Alger, urmând să aterizeze la ora 05.10 GMT (08.10 ora României), nu a ajuns la destinaţie. Contactul cu aeronava a fost pierdut, informează un comunicat publicat pe site-ul companiei spaniole.

La bordul avionului se aflau 110 pasageri şi şase membri ai echipajului, dintre care doi piloţi.

În acest moment, echipele de urgenţă şi personalul companiei Swiftair depun eforturi pentru a afla ce s-a întâmplat cu aeronava.

"Serviciile de navigaţie aeriană au pierdut contactul cu un avion al Air Algérie care se deplasa joi pe ruta Ouagadougou - Alger, la 50 de minute după decolare", a anunţat compania publică algeriană, citată de agenţia APS.

"Air Algérie informează că serviciile de navigaţie aeriană au luat ultima dată legătura cu zborul AH5017 ce se deplasa pe ruta Ouagadougou-Alger în ziua de 24 iulie, la ora 01.55 GMT, respectiv la 50 de minute după decolare", precizează un comunicat.

Compania a pus în aplicare un "plan de urgenţă", potrivit textului.

Potrivit site-ului său de Internet, Air Algérie asigură patru zboruri pe săptămână către Ouagadougou, dintre care unul pleacă, joia, din capitală.

 




Like / Share

Comentarii