Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

EXTERN: Vicepreşedintele CE Silvana Koch-Mehrin a demisionat, în urma unor acuzaţii de plagiat

Vicepreşedintele Parlamentului European Silvana Koch-Mehrin (liberal, Germania) a renunţat miercuri seară la toate responsabilităţile politice, pe fondul acuzaţiilor de plagiat în teza sa de doctorat depusă la Universitatea Heidelberg în 1999.

"Renunţ la responsabilitatea mea de vicepreşedinte al Parlamentului European, pentru a nu oferi o ţintă atacurilor împotriva conducerii singurei instituţii democratic legitime din Uniunea Europeană", a explicat oficialul, citat de 7sur7.

Koch-Mehrin a renunţat şi la funcţia de preşedinte al grupului Freie Demokratische Parte (Partidul Democrat Liber) din Parlamentul European, precum şi la conducerea formaţiunii, aliată a cancelarului german Angela Merkel.

După ce fostul ministrul german al apărării, Karl-Theodor zu Guttenberg, şi-a dat demisia în luna martie, după ce a fost acuzat de plagiat în teza sa de doctorat, utilizatorii de internet au analizat atent şi lucrarea lui Koch-Mehrin, consacrată istoriei economiei şi prezentată în 1999 la Heidelberg.

Universitatea a lansat o procedură pentru a verifica aceste acuzaţii şi i-a cerut marţi oficialul să îşi prezinte argumentele.
Categorie articol: 

Comentarii