Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

EXTERN: Un lider PLDM vrea să candideze la primăria Chişinăului, deşi partidul are un candidat oficial

Prim-vicepreşedintele Partidului Liberal Democrat, deputatul Mihai Godiu, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că va candida independent la primăria Chişinăului, deşi formaţiunea condusă de premierul Vlad Filat are un candidat oficial pentru alegerile locale din 5 iunie.

Liberal-democratul Mihai Godiu a criticat dur activitatea Alianţei pentru Integrare Europeană de la Chişinău şi a anunţat că începe "o acţiune politică pe cont propriu, deoarece Alianţa a compromis aşteptările cetăţenilor", relatează portalul Ştirea Zilei.

"După doi ani, AIE nu a reuşit să facă nicio iotă. Justiţia este controlată, economia sufocată de monopol, iar oamenii nu au încredere în cei pe care îi conduc", a a afirmat Godea.

El a anunţat că urmează să-şi depună marţi candidatura pentru funcţia de primar al capitalei. "Am fost unul dintre cei care a crezut că Moldova poate fi altfel. Am crezut şi am promovat dinamismul şi deschiderea în politică. Am rămas fidel acestor lucruri. Eu privesc politica ca pe o responsabilitate şi slujire a alegătorilor. Pornesc o acţiune politică pe cont propriu şi merg să mă înregistrez în cursa pentru funcţia de primar al Chişinăului în calitate de candidat independent", a mai declarat preşedintele facţiunii PLDM din Parlament.

Mihai Godea a precizat că deocamdată nu părăseşte PLDM şi a menţionat că poate fi dat afară din partid de Congresul formaţiuni sau Consiliul Naţional al liberal-democraţilor.

Partidul Liberal Democrat are deja un candidat la funcţia de primar al Chişinăului. Acesta este secretarul general al Guvernului, Victor Bodiu, considerat de presă un apropiat al premierului Vlad Filat. Bodiu nu este însă considerat un contracandidat puternic în cursa electorală pentru primăria Chişinăului, în faţa liberalului Dorin Chirtoacă şi a reprezentantului PCRM, Igor Dodon.

Anterior, s-a vehiculat că liberal-democraţii îl vor propune pentru funcţia de primar al capitalei pe fostul prim-vicepreşedinte al formaţiunii, Alexandru Tănase, care deţinea şi portofoliul de ministru al justiţiei. Acesta a plecat din PLDM la 10 aprilie şi a fost numit judecător la Curtea Constituţională.

După ce şi-a depus carnetul de membru de partid, fostul prim-vicepreşedinte PLDM l-a criticat pe premierul Vlad Filat şi a denunţat atmosfera din interiorul formaţiunii. Tănase a afirmat că lipsa democraţiei şi transparenţei decizionale în cadrul partidului, absenţa sprijinului în promovarea reformelor în justiţie, dar şi lipsa rezultatelor în cadrul anchetei din dosarul 7 aprilie l-au determinat să renunţe şa activitatea politică.
Categorie articol: 

Comentarii