Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

EXTERN: Un fost vicepreşedinte al CEC bulgară spune că lista cu alegători conţine 700.000 de nume false

Un fost vicepreşedinte al Comisiei Electorale Centrale (CEC) din Bulgaria, Mihail Konstantinov, a declarat că lista cu alegători din ţară conţine circa 700.000 de nume false.

El a explicat că lista cu alegători conţine 6.800.000 de nume, în timp ce, potrivit Institutului Naţional de Statistică, există numai 6.100.000 de bulgari cu drept de vot, relatează Sofia News Agency.

Konstantinov a subliniat că CEC ar fi trebuit să corecteze această problemă printr-o soluţie legislativă, dar în prezent este deja prea târziu.

El a amintit că recomandă înregistrarea alegătorilor, o măsură ce ar elimina voturile false, de cel puţin 16 ani. "Am demonstrat acest model, i-am calculat costurile, dar nu a contat. Propunerea a fost respinsă. Cineva profită de situaţie sau sunt pur şi simplu oameni incompetenţi care se află acolo pentru a pierde timpul. Sau este o combinaţie a celor doi factori", a declarat fostul oficialul.

El a îndemnat jurnaliştii să lanseze o campanie în acest sens şi să exercite presiuni asupra parlamentarilor, pentru ca înregistrarea alegătorilor să fie în vigoare pentru alegerile general din 2013.

În 23 octombrie, Bulgaria va organiza alegeri locale şi prezidenţiale.
Categorie articol: 

Comentarii