Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

EXTERN: Un elev de 17 ani avea de gând să arunce în aer un liceu din Tampa, Florida

Un fost elev exmatriculat al unui liceu din Tampa, Florida, a fost arestat miercuri, după ce poliţia a descoperit că avea de gând să detoneze o bombă "cu potenţial catastrofal" în prima zi a noului an şcolar, relatează CNN.

Jared Cano, în vârstă de 17 ani, voia să detoneze un mecanism exploziv artizanal la Freedom High School, liceu din nordul oraşului Tampa, în prima zi de şcoală, la 23 august.

La domiciliul său poliţia a găsit benzină, şrapnel, tuburi de plastic, cronometru şi mecanisme de aprindere, precum şi note referitoare la intenţiile sale, la data atacului şi schiţe cu sălile de clasă ale liceului. Dacă planul i-ar fi reuşit, probabil că s-ar fi întâmplat o tragedie fără precedent în Tampa, a spus poliţia. Materialul exploziv ar fi urmat să fie amplasat în diverse puncte ale liceului.

Cano fusese exmatriculat de la şcoală în urmă cu un an şi jumătate şi spera acum să ucidă sau să rănească mai multe persoane decât au făcut-o în 1999 cei doi elevi de la liceul Columbine din Colorado, când 12 elevi şi un profesor şi-au pierdut viaţa. Ţinta lui era să omoare cel puţin 32 de elevi şi pe cei doi directori ai liceului.

Arestarea tânărului s-a făcut în urma unor informaţii despre complot oferite de o persoană al cărei nume nu a fost dezvăluit de poliţie.

Jared Cano este o figură foarte cunoscută poliţiei. El mai fusese arestat de câteva ori pentru diverse delicte, inclusiv jaf, posesie de droguri şi posesie de arme. A fost exmatriculat din cauza unui incident petrecut în afara campusului, dar conducerea şcolii nu a dat alte detalii.

În orice caz, în prima zi de şcoală autorităţile au decis să intensifice prezenţa poliţiei pentru a da mai multă siguranţă elevilor, părinţilor şi profesorilor.

Biroul Procurorului statului va decide dacă tânărul va fi pus sub acuzare ca minor sau ca adult.
Categorie articol: 

Comentarii