Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

EXTERN: Un anonim a lăsat într-o toaletă o donaţie de 10 milioane de yeni pentru victimele din Japonia

Un anonim a lăsat într-o toaletă publică 10 milioane de yeni (131.000 de dolari) şi o scrisoare în care spune că oferă banii unei organizaţii de caritate care se ocupă de victimele cutremurului şi tsunamiului care au lovit Japonia la 11 martie, relatează BBC.

Bancnotele erau înfăşurate cu grijă şi puse într-o sacoşă de plastic lăsată într-o toaletă pentru persoane cu dizabilităţi din Primăria Sakado, o suburbie a capitalei nipone.

"Sunt singur şi n-am nevoie de bani", scria pe biletul ce însoţea bancnotele.

Primăria a anunţat că va înmâna banii Crucii Roşii, dacă nu vor fi revendicaţi în decurs de trei luni.

Oficialii au spus că donatorul anonim s-a strecurat neobservat.

Dezastrul natural de la 11 martie a dat ocazia unor exemple impresionante de generozitate şi omenie. O sumă de 50 de milioane de dolari, în cash, găsită în zona dezastrului, a fost înmânată poliţiei. Alţi 30 de milioane de dolari au fost recuperaţi din seifuri găsite în moloz.

Nu e prima dată când binefăcători anonimi aleg toalete pentru a lăsa bani, în Japonia. În 2007, 400 de plicuri albe conţinând bancnote de 10.000 de yeni au fost găsite în toaleta sediului unui consiliu local. În acelaşi timp, 18 locuitori dintr-un bloc din Tokyo au găsit în total 1,8 milioane de yeni îndesaţi în plicuri băgate în cutiile lor poştale. În apropiere, un milion de yeni par să fi fost atuncaţi dintr-un apartament aflat deasupra unui magazin. Mare parte a banilor au fost înmânaţi poliţiei, iar misteriosul binefăcător nu a fost găsit niciodată.
Categorie articol: 

Comentarii