Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

EXTERN. Ucrainenii pun barieră în faţa „convoiului umanitar al lui Putin”

Ucraina nu va permite „niciunui convoi militar" al președintelui rus Vladimir Putin destinat regiunilor din Est, răvășite de conflictul dintre armată și separatiștii proruși, să pătrundă pe teritoriul său prin Harkov, a declarat miercuri ministrul de Interne Arsen Avakov, citat de Agerpres.
„Niciun «convoi umanitar» al lui Putin nu va trece prin regiunea Harkov" din nord-estul țării controlată de guvernul de la Kiev și anunțată de Moscova drept punct de intrare pe teritoriul ucrainean. „O astfel de provocare cinică a agresorului pe teritoriul nostru este inacceptabilă", a continuat el, pe pagina personală de Facebook.
În ceea ce-l privește, premierul Arseni Iațeniuk a subliniat cu ocazia unui consiliu de miniștri că Ucraina nu ar putea accepta acest ajutor „decât în cadrul dreptului internațional și exclusiv prin intermediul Crucii Roșii". „Cinismul rușilor este fără limite. Mai întâi ne livrează tancuri, lansatoare de rachete Grad, teroriști și bandiți care omoară ucraineni și după aceea apă și sare", a precizat el.
Un purtător de cuvânt al Comitetului Internațional al Crucii Roșii (CICR) de la Kiev a declarat pentru AFP că discuțiile privind ajutorul umanitar rusesc în drum spre Ucraina „sunt în curs". „Multe puncte mai trebuie stabilite între cele două guverne și CICR", a explicat Andre Loersch. „CICR are nevoie de mai multe detalii cu privire la componența convoiului. Convoiul este pe drum, iar CICR nu a avut încă ocazia să verifice din ce este compus", a adăugat el.
Like / Share

Comentarii