Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

EXTERN: Teroriştii islamişti încearcă să profite de pe urma violenţelor cu care se confruntă M. Britanie

Islamiştii încearcă să profite de pe urma violenţelor cu care se confruntă Marea Britanie, cerându-le susţinătorilor lor să contribuie la deteriorarea situaţiei, astfel încât să poată fi lansate atacuri teroriste pe fondul haosului.

Site-urile jihadiste îndeamnă musulmanii extremişti care vorbesc fluent engleza să posteze pe platformele online de socializare mesaje care să încurajeze revoltele, astfel încât atenţia poliţiei să fie distrasă.

Islamiştii consideră violenţele "utile" pentru celule teorriste de la Londra, subliniind că autorii revoltelor sunt tineri şi uşor de impresionat şi de manipulat, dacă mesajele pe care le primesc corespund aşteptrilor lor.

Extremiştii afirmă că propagarea violenţelor va determina forţele de ordine să coboare garda faţă de comploturile teroriste.

Mai mult, haosul ar putea forţa Guvernul britanic să îşi retragă forţele din Afganistan, potrivit site-urilor.

Ploaia abundentă şi poliţiştii suplimentari desfăşuraţi în oraşele importante din Marea Britanie au dus la liniştirea situaţiei în noaptea de miercuri spre joi, în această ţară afectată de violenţe.

ÎnsăbBilanţul morţilor ajunsese miercuri dimineaţă la patru, după ce trei persoane au fost călcate cu maşina la Birmingham, aparent după ce au încercat să apere un magazin de jefuitori.

Numai la Londra au fost făcute 820 de arestări, iar 279 de suspecţi au fost puşi sub acuzare.

După o reuniune de criză a cabinetului, miercuri, premierul David Cameron a declarat că Guvernul va folosi toate mijloacele necesare pentru a pune capăt valului de violenţe. Autorităţile au discutat la întâlnire şi planuri de rezervă, precum folosirea de gloanţe de plastic şi tunuri cu apă, dacă va fi necesar.

Violenţele au izbucnit sâmbătă, la Tottenham, în nordul Londrei, după moartea suuspectului Mark Duggan, împuşcat de poliţie. Marţi, o comisie independentă a conchis că nu există dovezi că Duggan a tras înainte de a fi omorât.
Categorie articol: 

Comentarii