Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

EXTERN: Sute de persoane au participat la un "marş al păcii" la Birmingham, după violenţele din M.Britanie

Sute de persoane au participat duminică la un marş paşnic la Birmingham, al doilea oraş ca mărime din Marea Britanie, după o săptămână de jafuri şi violenţe în ţară.

Tatăl unuia dintre cei trei bărbaţi călcaţi de maşină şi ucişi în timp ce încercau să apere un magazin de jefuitori în Birmingham a declarat că marşul, la care au participat membrii diferiţi ai comunităţii, îi dă putern.

Haroon Jahan, în vârstă de 21 de ani, şi fraţii Shazad Ali, în vârstă de 30 de ani, şi Abdul Musavir, în vârstă de 31 de ani, a fost răniţi fatal miercuri dimineaţă. Doi bărbaţi au fost arestaţi pentru crimă.

La manifestaţie au participat locuitori ai oraşului de diferite credinţe şi clase sociale. Evenimentul a inclus discursuri, rugăciuni şi concerte ale unor formaţii locale.

Un oficial din poliţie a apărat acţiunile forţelor de ordine, care au fost criticate de Guvern pentru că nu a acţionat suficient de repede şi de hotărât împotriva jefuitorilor. "Sunt convins că ofiţerii mei au dat dovadă de un mare curaj", a declarat şeful poliţiei, Chris Simss. "Îi vom aduce în faţa justiţiei pe cei care au încălcat legea şi vom arăta compasiune celor care merită compasiune", a adăugat el.

La Londra, 16.000 de poliţişti au fost desfăşuraţi în continuare pe străzi în weekend, pentru a evita noi violenţe. Peste 1.600 de persoane au fost arestate în oraşele din ţară, iar aproape 800 au fost condamnate.
Categorie articol: 

Comentarii