Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

EXTERN: Susţinătorii lui Gaddafi opun încă rezistenţă la Tripoli, avertizează unul dintre liderii rebelilor

Unul dintre liderii rebelilor libieni, Mahmoud Jibril, a declarat luni dimineaţă că forţele loiale lui Muammar Gaddafi opun în continuare rezistenţă în unele zone din Tripoli.

"Vă avertizez că există în continuare zone de rezistenţă în şi în jurul Tripoli", a spus Jibril într-un interviu acordat postului de televiziune de opoziţie al-Ahrar. "Trebuie să ştiţi că unii (susţinători ai lui Gaddafi - n.r.) vin din est şi trebuie să aveţi grijă. Lupta nu s-a terminat încă. Dar, cu voia lui Dumnezeu, în câteva ore victoria noastră va fi deplină", a adăugat el.

Potrivit corespondentului BBC la Tripoli, rebelii verifică în prezent întregul oraş.

Deocamdată nu se ştie unde se află Gaddafi, dar mulţi libieni cred că este încă în ţară.

Anterior, au circulat informaţii neconfirmate că două avioane militare sud-africane se află pe aeroportul din Tripoli şi s-ar pregăti să-l scoată din ţară pe liderul libian. Însă ambasadorul Africii de Sud, Mohammed Dangor, a declarat pentru Al Jazeera că nu ştie nimic despre acest scenariu. "Nu am informaţii despre niciun avion sud-african la Tripoli (...), dar NATO ar trebui să ştie, din moment ce controlează aeroportul şi niciun avion nu poate ateriza fără permisiunea sa", a adăugat el.

Între timp, liderul Consiliului Naţional de Tranziţie Mustafa Abdel Jalil le-a cerut combatanţilor rebeli să dea dovadă de reţinere atunci când îi capturează pe susţinătorii lui Gaddafi. "Astăzi nu este nicio diferenţă între oraşele (libiene - n.r.), nu este nicio diferenţă între libieni. Vom crea istoria împreună, aşa cum am fost cu toţii egali în suferinţa provocată de dictatură timp de 42 de ani, trebuie să fim egali acum în democraţie. Libia este pentru toată lumea", a subliniat el.
Categorie articol: 

Comentarii