Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

EXTERN: SUA asigură din nou că sistemul antirachetă nu este îndreptat împotriva Rusiei

Şeful Statului Major interarme din SUA, Michael Mullen, a asigurat din nou vineri, la Sankt Petersburg, că sistemul antirachetă în curs de desfăşurare în Europa nu este îndreptat împotriva Rusiei, relatează RIA Novosti.

"Acest sistem nu este îndreptat împotriva Rusiei. Este strict defensiv", a spus el, după discuţiile cu şeful Statului Major rus, Nikolai Makarov.

Potrivit lui Mullen, scutul este desfăşurat în Europa pentru a garanta securitatea în faţa regmurilor periculoase, cum ar fi cel iranian.

El a recunoscut că Rusia şi SUA nu au ajuns încă la un consens deplin asupra apărării antirachetă în Europa.

România şi SUA au finalizat miercuri textul Acordului privind amplasarea unui sistem de apărare antirachetă al SUA în România.

Preşedintele României a făcut publică marţi decizia CSAT privind amplasarea unor elemente ale sistemului american de apărare antirachetă la unitatea militară Deveselu, situată în Judeţul Olt. Şeful statului a subliniat că baza aeriană Deveselu rămâne sub comanda forţelor aeriene române, iar în unitatea militară vor fi trimişi 200 de militari americani. "România se află la cel mai înalt nivel de securitate din istoria ei ", a mai spus şeful statului, despre instalarea scutului antirachetă. "Elementele scutului antirachetă nu sunt îndreptate împotriva Federaţiei Ruse", a adăugat el.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii