Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

EXTERN. Statul Islamic are un corespondent în estul Ucrainei: consulul onorific al Lituaniei la Lugansk, răpit și ucis de rebeli

Consulul onorific la Lituaniei, Mykola Zelenets, a fost răpit și ucis la Lugansk, bastion al rebelilor proruși din estul Ucrainei, a anunțat șeful diplomației lituaniene Linas Linkevicius, pe contul său de Twitter, informează Mediafax. "Am aflat cu profundă tristețe că Mykola Zelenets, consulul onorific al Lituaniei la Lugansk, a fost răpit și ucis cu brutalitate de către teroriști", a scris ministrul, aflat în vizită la Kiev, care a fost primit vineri de președintele ucrainean Petro Poroșenko.
Sute de persoane au fost răpite de separatiștii pro-ruși de la începutul conflictului din estul Ucrainei la mijlocul lunii aprilie, între care jurnaliști, militanți pro-ucraineni, preoți, observatori internaționali și simplii cetățeni considerați suspecți.
Amnesty International a denunțat într-un raport în luna iulie sute de cazuri de răpiri comise în mare parte de "separatiști înarmați", ale căror victime "au fost de multe ori supuse unor acte de tortură".
Like / Share

Comentarii