Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

EXTERN: Soţia lui Hosni Mubarak a suferit un atac de cord

Suzanne Mubarak, soţia fostului preşedinte egiptean Hosni Mubarak, a suferit vineri un atac de cord, după ce a fost interogată în cadrul anchetei privitoare la fapte de corupţie reproşate familiei sale, a declarat managerul spitalului din Sharm el-Sheikh, transmite CNN.

Managerul Mohamed Fatah Allah a spus că Suzanne Mubarak, în vârstă de 70 de ani, a fost internată la terapie intensivă.

Incidentul a intervenit la scurt timp după ce pe numele lui Suzanne Mubarak a fost emis un ordin de arestare preventivă pentru 15 zile. Decizia arestării a fost motivată de suspiciunea "obţinerii de avere ilicită prin intermediul poziţiei politice şi a autorităţii soţului ei".

Fosta primă doamnă a fost întrebată despre originea celor 20 de milioane de lire egiptene (3,4 milioane de dolari) depuse pe numele ei într-un cont al unei bănci locale.

O echipă de anchetatori de la Autoritatea pentru Investigarea Averilor Ilicite, o unitate ce ţine de Ministerul de Justiţie, l-a interogat joi şi pe fostul preşedinte, în acelaşi spital, timp de trei ore, dorind să afle cum s-a folosit de poziţia sa politică de preşedinte pentru a acumula ilicit avere. Hosni Mubarak a fost chestionat inclusiv despre casa de lux a familiei din Sharm el-Sheikh.

Luna trecută, fostul preşedinte ar fi suferit un atac de cord în timp ce era interogat pentru acuzaţii de corupţie. Ulterior însă, s-a spus că Mubarak ar fi avut doar nişte palpitaţii şi a putut merge, cu ajutor, astfel încât s-a considerat că este într-o condiţie suficient de bună pentru a fi anchetat în continuare.

Familia Mubarak are la banca Al Ahly din Egipt conturi în valoare totală de 147 de milioane de dolari.

Suzanne Mubarak a fost tratată cu succes de leucemie în urmă cu zece ani, dar până la revoluţia ce l-a îndepărtat pe soţul ei de la putere era foarte sănătoasă şi activă, potrivit fostei sale purtătoare de cuvânt.
Categorie articol: 

Comentarii