Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

EXTERN: Situaţia se agravează pentru jurnaliştii de la hotelul Rixos din Tripoli

Jurnaliştii străini cazaţi la hotelul Rixos din Tripoli par să fie prizonierii trupelor guvernamentale, fiind împiedicaţi să iasă afară, deşi nu mai au curent electric, iar proviziile de apă şi alimente sunt pe sfârşite.

Potrivit corespondentului BBC, Matthew Price, "situaţia s-a deteriorat foarte mult peste noapte", iar în prezent soldaţii guvernamentali patrulează hotelul, iar pe acoperiş au fost poziţionaţi trăgători de elită.

Şi CNN relatează că Matthew Chance, corespondentul canalului american de ştiri, este împiedicat să plece din hotelul Rixos, unde sunt cazaţi majoritatea corespondenţilor de presă din străinătate.

"Nu sunt lăsaţi să plece din hotel, pentru că în zonă sunt oamenii lui Gaddafi", a declarat corespondentul al-Jazeera, care se afla în Piaţa Verde din Tripoli, unde oamenii continuă să celebreze cucerirea fiefului lui Gaddafi - complexul Bab al-Azizia. "Am luat legătura cu unii dintre ei, ne spun că, practic, sunt ţinuţi acolo pe post de scuturi umane", a declarat corespondenta al-Jazeera.

Guvernul libian a insistat ca jurnaliştii străini să stea la hotelul Rixos pentru a relata despre conflict, iar CNN a relatat că şi înainte de cucerirea capitalei de către rebeli, deplasările corespondenţilor străini erau limitate de autorităţi şi se puteau face numai cu permisiunea lor.
Categorie articol: 

Comentarii