Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

EXTERN: Saif al-Islam Gaddafi ar fi fost capturat de rebeli duminică şi eliberat ulterior de trădători

Saif al-Islam Gaddafi, unul dintre fiii liderului libian, considerat succesorul acestuia, ar fi fost capturat duminică, dar eliberat ulterior de o facţiune rebelă care apără în secret familia dictatorului de la Tripoli, a declarat un disident libian din Marea Britanie, citat de BBC News.

Saif al-Islam a apărut marţi dimineaţă la Tripoli şi a spus că Guvernul a "rupt coaloana vertebrală" a ofensivei rebele din capitală, la o zi după ce rebelii au spus că l-au reţinut.

El a venit într-un vehicul guvernamental la hotelul Rixos, controlat de loialişti. Potrivit corespondentului BBC News, Saif al-Islam părea sigur pe el şi plin de adrenalină.

"Am rupt coloana vertebrală a rebelilor", a declarat el pentru BBC News, adăugând că, intrând în Tripoli, rebelii au căzut într-o capcană. "Le-am dat de furcă, deci câştigăm", a precizat el.

Saif al-Islam Gaddafi, în vârstă de 39 de ani, a fost privit mult timp drept cel mai probabil succesor al tatălui său. Duminică, rebelii au spus că l-au capturat împreună cu alţi membri ai familii sale.

Fiul lui Gaddafi a precizat că nu îi pasă de mandatul de arestare emis pe numele său de Curtea Penală Internaţională de la Haga, pentru crime împotriva umanităţii.

Întrebat dacă tatăl său este în siguranţă şi la Tripoli, el a răspuns: "Bineînţeles".

Ulterior, el a mers la baza Bab al-Azizia, fieful tatălui său, şi le-a spus celor trei jurnalişti care îl însoţeau: "Tripoli este sub controlul nostru. Toată lumea ar trebui să fie liniştită".

Nu este clar unde se află în prezent liderul libian. O sursă diplomatică a spus că ar putea fi încă în complex. El nu a mai fost văzut în public de mai multe luni, deşi a transmis mesaje audio din locuri secrete.
Categorie articol: 

Comentarii