Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

EXTERN: Românca măritată cu teroristul care a comis în 2010 un atentat în Suedia a fost arestată

Mona Thwany, românca măritată cu teroristul care a comis un atentat sinucigaş anul trecut în Suedia, a fost arestată marţi la Luton, aparent pentru presupusa implicare în acţiunile soţului său.

"Marţi dimineaţă, la ora locală 6.15 (8.15 ora României), ofiţerii serviciilor de contraterorism au făcut un raid la o adresă din Luton. O femeie în vârstă de 28 de ani a fost arestată, fiind suspectată de pregătirea de acţiuni teroriste", declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din Londra, citat de Daily Mail.

Ofiţerii au reţinut-o pe Thwany la locuinţa sa şi au percheziţionat două proprietăţi.

Românca a fost eliberată pe cauţiune până în noiembrie.

În vârstă de 28 de ani, Mona Thwany este româncă după mamă, tatăl ei fiind irakian. L-a întâlnit pe soţul ei, Taimour Abdulwahab Al-Abdaly, la universitate, în Luton, unde locuiau. Erau căsătoriţi de şase ani şi aveau trei copii, cel mai mic având doar două luni.

Taimour Abdulwahab, cu un an mai mare decât Mona, de profesie terapeut sportiv, a detonat o maşină capcană la 11 decembrie 2010, pe o stradă aglomerată din Stockholm. Doi trecători au fost răniţi, iar teroristul a murit. În mesajul de adio, teroristul a cerut iertare familiei pentru că timp de patru ani şi-a ţinut secret complotul.

Thwany a dat asigurări în repetate rânduri că nu ştia nimic despre activităţile teroriste sau despre radicalizare soţului ei.
Categorie articol: 

Comentarii