Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

EXTERN. Primul caz suspect de Ebola în Spania, după moartea misionarului repatriat din Liberia

O persoană care ar putea să fi contractat virusul Ebola, primul caz posibil din Spania după moartea misionarului spaniol repatriat din Liberia la Madrid pe 7 august, a fost plasată în izolare într-un spital specializat de la Alicante (vest), au anunţat autorităţile sanitare.
Pacientul a fost supus unor examene, iar rezultatele sunt aşteptate luni. Departamentul pentru Sănătate de la nivelul regiunii Valencia afirmă, într-un comunicat, că a "activat în mod preventiv protocolul prevăzut în cazul unei suspiciuni cu privire la prezenţa virusului Ebola".
Alte cazuri suspecte au fost suspectate în Spania, de la începutul epidemiei de Ebola, care s-a soldat cu peste 1.100 de morţi de la începutul anului, dar niciun caz nu a fost confirmat în această ţară.

Măsuri drastice de igienizare

Câteva sute de persoane au adus miercuri un omagiu victimelor febrei hemoragice Ebola, la funeraliile, organizate la Madrid, pentru preotul spaniol Miguel Pajares, prima victimă europeană a acestei epidemii. Misionarul, în vârstă de 75 de ani, fusese repatriat din Liberia la Madrid cu câteva zile mai înainte şi a fost tratat, fără rezultat, cu un ser american experimental, care pare că a avut rezultate pozitive în cazurile a doi americani.
Cadavrul preotului, care a contractat virusul în Liberia, unde lucra la un spital aparţinând bisericii, a fost incinerat fără să fie autopsiat, iar camera acestuia a fost dezinfectată în vederea evitării oricărei propagări a virusului care previntă o rată a mortalităţii foarte ridicată şi pentru care nu există vreun vaccin.

Isterie în Liberia: un centru de izolare pentru bolnavi a fost jefuit, iar pacienţii au fugit care încotro

În decurs de cinci luni, epidemia de febră hemoragică Ebola, care a izbucnit în Africa de Vest şi care este cea mai gravă de la descoperirea bolii în 1976, s-a soldat cu 1.145 de morţi - potrivit ultimului bilanţ prezentat de OMS pe 13 august -, dintre care 380 au fost înregistrate în Guineea, 413 în Liberia, 348 în Sierra Leone şi patru în Nigeria.
În capitala Liberiei, Monrovia, bărbaţi înarmaţi au atacat un centru de izolare a bolnavilor de Ebola, provocând fuga a aproximativ 20 de pacienţi. Bărbaţi, majoritatea tineri, înarmaţi cu bâte, au pătruns cu forţa în liceul de la periferia Monroviei în care se află Centrul anti-Ebola, a declarat Rebecca Wesseh, o martoră la acest incident petrecut duminică. Ea a adăugat că aceştia strigau sloganuri ostile faţă de preşedinta liberiană Ellen Johnson Sirleaf şi au dat asigurări că "nu mai există Ebola" în ţară. Atacul a provocat fuga bolnavilor şi infirmierelor.
Like / Share

Comentarii