Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

EXTERN: Primele alegeri din Egipt după îndepărtarea lui Mubarak vor începe în 28 noiembrie

Primele alegeri organizate în Egipt de la îndepărtarea de la putere a fostului preşedinte Hosni Mubarak vor începe la sfârşitul lunii noiembrie, cu o săptămâna mai târziu decât anunţat anterior, a anunţat marţi Consiliul Suprem al Forţelor Armate, citat de CNN.

Liderii militari egipteni au anunţat că prima fază a alegerilor parlamentare va începe în 28 noiembrie.

Scrutinul va avea loc în trei etape, în diferite districte, potrivit Consiliului.

"Rezultatele vor fi anunţate în 10 ianuarie. Imediat după aceea va începe redactarea unei Constituţii", a declarat maiorul Alaa Al Iraqi, un purtător de cuvânt al Consiliului. "Prima sesiune a Parlamentului ar urma să aibă loc în martie. Apoi vor urma alegerile prezidenţiale", a adăugat el.

Organizaţia "Revoluţia din 25 ianuarie" - o mişcare formată din mai multe grupări politice, numită după revoltele ce au dus la îndepărtarea lui Mubarak - a avertizat că, dacă liderii militari nu anunţă o dată clară şi un mecanism al alegerilor, va lansa un proteste pe termen nelimitat în 30 septembrie.

Gruparea a subliniat şi că armata trebuie să asigure securitatea în timpul scrutinului, pentru a evita violenţele, şi să permită un emcanism prin care să poată participa şi egiptenii din străinătate.

Consiliul militar a precizat că, dacă vor, agenţiile şi ONG-urile internaţionale pot monitoriza alegerile.
Categorie articol: 

Comentarii