Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

EXTERN: Poliţia a verificat patru case din Londra, după arestarea a cinci bărbaţi suspectaţi de terorism

Poliţia britanică a verificat marţi patru case din Londra, după arestarea a cinci bărbaţi suspectaţi de terorism, în apropiere de o centrală nucleară din nord-vestul Angliei.

Detaliile raidurilor nu au fost date publicităţii, dar acestea au fost desfăşurate după ce bărbaţii au fost duşi pentru interogare în oraşul Manchester, relatează DPA.

Bărbaţii, în vârstă de circa 20 de ani, erau din Londra şi au fost arestaţi după ce maşina în care se aflau a fost oprită pentru o verificare de rutină în apropiere de centrala nucleară Sellafield. O sursă apropiată anchete a spus că ei ar fi făcut fotografii cu centrala.

"În această etapă, nu suntem la curent cu nicio legătură cu evenimentele recente din Pakistan", unde duminică a fost ucis liderul al-Qaida Osama ben Laden, se arată într-un comunicat al poliţiei.

Sellafield este cel mai mare centru nuclear din Marea Britanie şi este folosit mai degrabă pentru tratarea combustibilului nuclear uzat decât pentru generarea de curent electric.

Anul trecut, Guvernul a cerut Sellafield şi altor centrale nucleare să revizuiască securitatea pentru a contracara eventuale atacuri teroriste.
Categorie articol: 

Comentarii