Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

EXTERN: Peste 70% dintre libienii care au fugit în Tunisia s-au întors deja în ţara de origine, anunţă NATO

Peste 70% dintre libienii care au fugit în Tunisia s-au întors deja în ţara de origine, a anunţat marţi purtătorul de cuvânt al operaţiunii Unified Protecter, colonelul Roland Lavoie.

"Potrivit estimărilor, 70% sau chiar mai mulţi dintre libienii care s-au refugiat în Tunisia în primele luni după izbucnirea conflictului s-au întors deja la casele lor", a spus colonelul, la Bruxelles.

Ceea ce demonstrează, din punctul său de vedere, progresele semnificative făcute în ultimele luni de forţele anti-Gaddafi.

În luna iunie, Înaltul comisar ONU pentru refugiaţi, Antonio Guterres, a anunţat că peste un milion de libieni au trecut frontiera în Tunisia şi Egipt de la izbucnirea crizei.

Din februarie, regimul lui Gaddafi se confruntă cu o revoltă populară, a cărei reprimare sângeroasă a dus la o intervenţie militară internaţională, în baza unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU.

În 19 martie, o coaliţie de ţări occidentale a lansat o operaţiune militară pentru a apăra populaţia civilă din Libia. Câteva zile mai târziu, comandamentul operaţiunii a fost preluat de NATO.

Iniţial, raidurile aeriene urmau să se încheie în 27 iunie, dar Alianţa a decis să le prelungească până la sfârşitul lui septembrie.
Categorie articol: 

Comentarii