Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

EXTERN: Opt străini, printre cei care şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic din Rusia

Opt străini, dintre care patru membri ai aceleiaşi familii cu cetăţenie dublă, rusă şi americană, se numără printre cele 44 de persoane care şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic din nord-vestul Rusiei, a anunţat Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă.

Avionul Tu-134 al companiei RusAir a decolat de la Moscova, cu destinaţia Petrozavodsk, luni, la ora locală 22.30 (23.30 ora României). Aeronava s-a prăbuşit o oră şi 10 minute mai târziu, pe o autostradă aflată la un kilometru de aeroportul Petrozavodsk.

Opt dintre cele 52 de persoane aflate la bord au supravieţuit şi au fost duse la spitale din Petrozavodsk, capitala republicii Karelia. Şase dintre ele vor fi transferate la Moscova.

Printre supravieţuitori se află un băiat de 10 ani, o fată de 17 ani şi o însoţitoare de bord. Toţi sunt în stare critică şi prezintă arsuri.

Potrivit Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă, străinii morţi sunt un suedeze, un olandez, doi ucraineni şi patru ruso-americani.

Avionul a lovit o linie de înaltă tensiune, provocând o pană de curent pe autostradă.

Autorităţile au recuperat cutiile negre ale aparatului şi anchetatori de la Moscova au fost trimişi la faţa locului.

Potrivit procurorilor, a fost lansată o investigaţie privind posibile încălcări ale normelor privind transportul aerian.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii