Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

EXTERN: Operaţiunile NATO din Libia vor continua până la înfrângerea forţelor lui Gaddafi, spune Obama

Operaţiunile NATO din Libia vor continua până la înfrângerea forţelor loiale lui Muammar Gaddafi, a declarat marţi preşedintele american Barack Obama.

"Atât timp cât poporul libian este ameninţat, misiunea condusă de NATO pentru a-i apăra va continua", a declarat Obama la o conferinţă ONU consacrată Libiei. "Iar cei care se opun trebuie să înţeleagă - vechiul regim s-a încheiat, iar acum este timpul să depuneţi armele şi să vă alăturaţi noii Libii", a adăugat el.

Consiliul Naţional de Tranziţie din Libia a convenit luni asupra cabinetului interimar. Actualul lider al CNT, Mahmoud Jibril, a fost numit premier interimar, iar noul guvern va avea 22 de ministere.

Noul drapel al statului nord-african a fost arborat la sediul ONU pentru prima dată de la căderea lui Gaddafi. Drapelul a mai fost folosit din 1951 până în 1977, când Gaddafi a impus un nou steag.

"Pentru Libia, aceasta este o zi istorică", a declarat secretarul general al ONU Ban Ki-moon.

La rândul său, Obama a precizat că Statele Unite îşi vor redeschide ambasada din Libia. "Ambasadorul nostru se îndreaptă spre Tripoli şi, săptămâna aceasta, steagul american care a fost coborât înainte ca ambasada noastră să fie atacată va fi ridicat din nou, deasupra unei ambasade american redeschise", a spus preşedintele american.
Categorie articol: 

Comentarii