Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

EXTERN. Niciun supravieţuitor în accidentul aviatic din Mali. Epava aparatului a fost găsită noaptea trecută

Preşedintele francez François Hollande a anunţat vineri că nu există "niciun supravieţuitor" în epava avionului Air Algerie, care s-a prăbuşit în nordul Mali. "O cutie neagră a fost recuperată şi adusă la Gao", cea mai apropiată localitate, de către militari francezi care au securizat zona, a adăugat el, precizând că toate ipotezele, în special cele referitoare la condiţiile meteorologice, sunt analizate pentru explicarea accidentului.
Primii militari francezi care au plecat din Gao în timpul nopţii au ajuns vineri dimineaţa în zona de nord a statului Mali, unde s-a prăbuşit avionul Air Algerie, pentru a securiza locul accidentului, a anunţat Ministerul Apărării.
Potrivit Air Algerie, avionul a decolat din Ouagadougou, cu 110 pasageri şi şase membri ai echipajului, cu destinaţia Alger, în noaptea de miercuri spre joi. El a dispărut de pe ecranele radar la 50 de minute după decolare.
La plecare, aeronava transporta 50 de francezi (51 potrivit ministrului de Externe Laurent Fabius), între care o familie de şapte persoane, 24 de cetăţeni din Burkina Faso, opt libanezi, şase algerieni, şase spanioli (membri ai echipajului), cinci canadieni (dintre care patru membri ai aceleiaşi familii), patru germani şi doi luxemburghezi. La bordul avionului se mai aflau un belgian, un camerunez, un egiptean, un malian, un cetăţean din Niger, un român, un ucrainean şi trei persoane ale căror naţionalităţi nu sunt cunoscute încă.
Like / Share

Comentarii