Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

EXTERN: NATO va pune capăt misiunii din Libia în coordonare cu ONU şi autorităţile de tranziţie

NATO a anunţat joi seara că va pune capăt misiunii din Libia în coordonare cu Naţiunile Unite şi autorităţile de tranziţie din Libia, dar în acelaşi timp i-a îndemnat pe libieni la reconciliere.

"După 42 de ani, regimul de teroare al colonelului Gaddafi s-a încheiat, în sfârşit", a declarat secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen. "Le cer libienilior să-şi lase deoparte diferendele şi să lucreze împreună pentru a-şi construi un viitor strălucit", a îndemnat secretarul general al NATO.

El a cerut Consiliului Naţional de Tranziţie să prevină orice acte de răzbunare împotriva civililor şi să manifeste reţinere în modul în care tratează forţele învinse pro-Gaddafi.

Rasmussen a salutat succesul implementării de către NATO a mandatului conferit de ONU, acela de a apăra poporul libian de represiunea lui Gaddafi, şi a anunţat că alianţa îşi va încheia misiunea în coordonare cu ONU şi Consiliul Naţional de Tranziţie. El a adăugat că odată cu preluarea controlului asupra ultimelor fiefuri ale lui Gaddafi, Bani Walid şi Sirte, momentul încheierii misiunii NATO "a devenit mult mai aproape".
Categorie articol: 

Comentarii