Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

EXTERN. A murit ultimul supravieţuitor al echipajului care a lansat bomba atomică de la Hiroshima

Theodore Van Kirk, ultimul supravieţuitor al echipajului care a lansat bomba atomică asupra oraşului japonez Hiroshima, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, a decedat la vârsta de 93 de ani. El a murit luni, din cauze naturale, în reşedinţa sa din Stone Mountain, Georgia (SUA), a declarat fiul acestuia, Tom Van Kirk, informează theguardian.com citat de Mediafax.
Theodore Van Kirk a fost pilotul Enola Gay, un avion de bombardament de tipul B-29 Superfortress, care a lansat pe 6 august 1945, asupra oraşului Hiroshima, prima bombă atomică din lume, denumită "Little Boy". La vremea respectivă, Theodore Van Kirk avea 24 de ani.
"Little Boy", bomba cu uraniu de patru tone lansată asupra oraşului Hiroshima, a provocat moartea a aproximativ 140.000 de persoane, fie pe loc, fie în urma rănilor şi radiaţiilor.
Într-un interviu acordat Associated Press, în 2005, Theodore Van Kirk a spus că experienţa trăită în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial i-a demonstrat că războaiele şi bombele atomice nu rezolvă nimic. De asemenea, Van Kirk a precizat că şi-ar dori ca folosirea armelor să fie abolită.
Like / Share

Comentarii