Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

EXTERN: Mladici nu anunţă vineri cum va pleda, cere timp să citească capetele de acuzare

Ratko Mladici a cerut vineri, la încheierea audierii preliminare, să i se dea timp pentru a studia capetele de acuzare "monstruoase" care i se aduc înainte de a anunţa cum pledează în faţa Tribunalului ONU pentru fosta Iugoslavie.

Judecătorul a acceptat ca acuzatul să beneficieze de răgazul legal de 30 de zile pe care îl are la dispoziţie pentru a citi capetele de acuzare şi a fixat următoarea audiere, când Mladici va trebui să anunţe cum pledează, pentru data de 4 iulie, ora 10.00 (ora Olandei).

Vizibil îmbătrânit, mai slab, dar părând totuşi într-o stare acceptabilă de sănătate, fostul general a compărut vineri pentru prima dată în faţa instanţei ONU, îmbrăcat într-un costum de culoare gri, cu cravată.

Vorbind cu o oarecare greutate, Mladici a părut cooperant şi a răspuns întrebărilor preliminare puse de instanţă, care au avut un caracter general.

Deşi nu a ridicat tonul şi a fost politicos în dialogul cu judecătorul, Mladici a spus că niciodată nu a auzit cuvinte atât de "monstruoase" ca cele din actul de acuzare care a fost citit de judecător. Judecătorul i-a replicat că actul de acuzare este formulat de procurori.

Mladici, arestat la 26 mai, în Serbia, după 16 ani în care a eludat justiţia internaţională, este acuzat de genocid, crime de război şi crime împotriva umanităţii pentru rolul avut în special în masacrul de la Srebreniţa şi asediul asupra Sarajevo.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii