Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

EXTERN: Membrii ai anturajului lui Gaddafi discută despre un posibil transfer al puterii, spune Clinton

Membrii din anturajul liderului libian Muammar Gaddafi discută despre un posibil transfer de putere, a declarat secretarul de stat american Hillary Clinton după reuniunea Grupului de Contact pentru Libia, ce a avut loc la Abu Dhabi.

"Au existat zvonuri şi discuţii continue în rândul oamenilor apropiaţi lui Gaddafi şi suntem conştienţi că acele discuţii includ, printre alte, potenţialul pentru o tranziţie", a spus ea. "Nu există încă o cale clară", a adăugat oficialul american.

Mai multe ţări arabe au promis, în marja summitului, fonduri pentru a ajuta Consiliul Naţional de Tranziţie - guvernul rebel din Libia. Banii ar urma să fie alocaţi pentru finanţarea serviciilor în unele zone din ţara nord-africană.

Reuniunea Grupului de Contact a intervenit în condiţiile în care Curtea Penală Internaţională verifică în prezent dacă Gaddafi le-a ordonat militarilor săi să violeze femeile opozante.

NATO şi-a intensificat presiunile asupra regimului libian şi a trimis în weekend elicoptere, pentru prima dată, împotriva forţelor lui Gaddafi. Explozii pot fi auzite adesea la Tripoli, dovadă a raidurilor aliate.

Alianţa a început bombardamentele din Libia în 31 martie, sub mandat ONU de a apăra civilii, vizaţi de armata lui Gaddafi. Rezoluţia 1973 de organizaţiei internaţionale afirmă că forţele aliate pot folosi "toate mijloacele necesare" pentru a apăra civilii.

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a declarat miercuri că, în prezent, comunitatea internaţională trebuie să decidă ce va face în Libia după plecarea lui Gaddafi, al cărui "regim al terorii se apropiere de sfârşit".

Cu toate acestea, liderul libian a avertizat într-o înregistrare audio că nu se va preda.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii