Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

EXTERN: Medvedev exclude o candidatură împotriva lui Putin la prezidenţialele din 2012

Preşedintele rus Dmitri Medvedev a declarat că o eventuală candidatură împotriva premierului Vladimir Putin la preşedinţie, în 2012, ar fi contraproductivă.

"Împreună cu Vladimir Putin (atât colegul meu, cât şi prietenul meu vechi), reprezentăm în mare măsură aceeaşi forţă politică", a declarat Medvedev într-un interviu pentru Financial Times publicat luni.

"Din acest punct de vedere, competiţia dintre noi ar putea afecta scopurile şi obiectivele pe care le-am implementat în ultimii ani (...). Nu ar fi cel mai bun scenariu pentru ţara noastră şi pentru actuala situaţie", a subliniat el.

Potrivit Constituţiei ruse, Putin, care a servit două mandate consecutive ca preşedinte în 2000 - 2008, va deveni eligibil pentru un nou mandat în 2012.

Speculaţiile privind cine va fi candidatul Rusiei Unite în timpul campaniei electorale - Medvedev sau Putin - circulă atât în Rusia, cât şi în străinătate.

Medvedev a respins zvonurile privind o accentuare a rivalităţii cu Putin, spunând că, deşi au opinii diferite asupra unor subiecte sau asupra unor metode pentru a atinge anumite obiective, rezolvarea acestor diferenduri a ajutat ţara să progreseze. "Dar a crede că o prăpastie se extinde între noi este, din punctul meu de vedere, complet greşit", a dat el asigurări.

Medvedev a apreciat şi că orice preşedinte trebuie să vrea să candideze pentru un al doilea mandat, dar simpla dorinţă nu este suficientă pentru luarea deciziei finale. "Luarea deciziei este o poveste diferită şi, uneori, deciziile nu coincid cu dorinţele", a explicat el.

Liderul de la Kremlin şi-a luat angajamentul de a continua reformele economice şi sociale din ţară, dacă va fi ales din nou. "Dacă voi lucra ca preşedinte pentru a doua oară, ceea ce este permis de Constituţia noastră, cu siguranţă voi încerca să implementez obiectivele prezentate - de a moderniza economia şi societatea noastră, inclusiv sistemul său politic", a subliniat el.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii