Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

EXTERN: M.Britanie se confruntă cu cea mai mare scurgere de petrol din Marea Nordului din ultimul deceniu

O scurgere de petrol care a început săptămâna trecută pe o platformă a grupului Shell din Marea Nordului este cea mai mare înregistrată în regiune în ultimul deceniu, a anunţat Guvernul britanic, care a dat asigurări că nu va atinge costele ţării.

"Scurgerea ar putea atinge mai multe sute de tone" a anunţat Ministerul Economiei într-un comunicat, precizând că această estimare este în curs de revizuire şi că Paza de Coastă survolează zona de două ori pe zi pentru a monitoriza situaţia.

"Deşi este de mici proporţii în comparaţie cu incidentul din Golful Mexic, această scurgere este substanţială" pentru Marea Britanie, a precizat Ministerul Energiei.

Dacă estimarea se va confirma, această scurgere va fi cea mai importantă înregistrată după 2001 în largul coastelor britanice.

În 2009, aproape 51 de tone de petrol s-au scurs de la instalaţiile petroliere aflată în zonă, potrivit Ministerului Energiei.

Grupul petrolier Shell a anunţat săptămâna trecută că a detectat o scurgere de petrol la un oleoduct care leagă platforma petrolieră Gannet Alpha, situată la circa 180 de kilometri în larg faţă de Aberdeen, localitate din estul Scoţiei.

Shell a precizat în weekend că scugerea este sub control şi că a fost redusă considerabil.
Categorie articol: 

Comentarii