Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

EXTERN. Mărturia unei eleve japoneze de 16 ani care şi-a omorât colega de clasă: "Voiam să ucid pe cineva, ca să văd ce se întâmplă"

O tânără japoneză, care a strangulat apoi a decapitat o colegă de clasă la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat poliţiei că "voia să ucidă şi să disece pe cineva ... ca să vadă" ce se întâmplă. Aceasta este mărturia incredibilă pe care eleva în vârstă de 16 ani a făcut-o anchetatorilor foarte calm şi fără să exprime vreun regret, potrivit unor surse din cadrul poliţiei citate marţi de presa japoneză şi preluate de Mediafax.
Faptele au avut loc sâmbătă seara în oraşul Sasebo, în prefectura Nagasaki (sud-vest). În mod straniu, un caz similar a avut loc în urmă cu zece ani în acelaşi oraş: o elevă la şcoala primară şi-a înjunghiat mortal o colegă de clasă.
Sâmbătă, părinţii lui Aiwa Matsuo au fost cei care, îngrijoraţi că aceasta nu a ajuns acasă, au alertat poliţia. Duminică dimineaţa, poliţia a descoperit cadavrul fetei în locuinţa ucigaşei sale care, în pofida vârstei, locuia singură în acelaşi oraş cu familia sa.
Un anchetator al poliţiei a confirmat marţi pentru AFP că acuzata a mărturisit că a strangulat-o şi a lovit-o pe prietena ei cu un obiect contondent, după care a decapitat-o şi i-a tăiat mâna stângă. Abdomenul victimei era, de asemenea, deschis, potrivit unor surse citate de presă. Cotidianul de mare tiraj Yomiuri susţine că poliţia a descoperit mai multe instrumente la domiciliul tinerei, între care ciocane şi un fierăstrău, ceea ce confirmă ipoteza premeditării.
Poliţia a descoperit şi patru mesaje tulburătoare postate pe un forum de Internet, alături, între altele, de fotografii cu o mână însângerată. Aceste imagini au fost postate la aproximativ două ore după ora estimată a decesului victimei.
Ucigaşa, care ar urma să fie supusă unui examen psihiatric, a manifestat deja probleme de comportament cu câţiva ani înainte, potrivit presei locale. Ea nu a ezitat la un moment dat să toarne soluţie dezinfectantă în mâncarea altor două liceene.
"Eram nervoasă pentru că mă dispreţuiau, râdeau de mine în clasă", a declarat ea atunci profesoarei care îi ceruse explicaţii pentru gestul său, continuă Yomiuri Shimbun.
Potrivit mărturiilor strânse de presa japoneză, tânăra ar fi putut fi tulburată de moartea mamei sale anul trecut, din cauza cancerului, şi căsătoria tatălui ei, la scurt timp după decesul acesteia.
Like / Share

Comentarii