Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

EXTERN: Libia acuză NATO că a provocat o criză umanitară

Libia acuză sâmbătă NATO că a provocat o criză umanitară, după ce raiduri aeriene au vizat portul Tripoli, controlat de guvern.

Regimul lui Muammar Gaddafi susţine că, în urma atacului, au fost limitată mişcarea vaselor de aprovizionare în şi din ţară.

Acuzaţia autorităţilor intervine după ce Alianţa a anunţat că a atacat vase de război, care perturbau transportul ajutoarelor umanitare, în urma unei operaţiuni coordonate desfăşurate în porturile Tripoli, Al Khums şi Sirte.

"Toate ţintele NATO au fost de natură militară şi au legătură directă cu atacurile sistematice ale regimului Gaddafi asupra populaţiei libiene", a declarat amiralul Russel Harding, comandantul-adjunct al operaţiunii Unified Protector. "Dată fiind escaladarea folosirii mijloacelor navale, NATO nu a avut altă alegere decât să întreprindă o acţiune decisivă pentru a proteja populaţiei Libiei şi forţele NATO aflate în Mediterana", precizează comunicatul.

La 29 aprilie, informează NATO, forţele pro-Gaddafi au foloit mijloace navale pentru a mina intrarea în portul Misrata. În alte trei ocazii, fregatele NATO au interceptat ambarcaţiuni ale forţelor pro-Gaddafi. În cursul unuia dintre aceste incidente, NATO a depistat un vas-capcană, care transporta o tonă de explozibil.
Categorie articol: 

Comentarii