Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

EXTERN: Iranul felicitiă libienii pentru victoria obţinută şi avertizează în legătură cu ingerinţele străine

Ministerul iranian de Externe a felicitat marţi poporul libian pentru "victoria" obţinută şi a avertizat în legătură cu orice interferenţă străină, relatează postul de televiziune Press TV.

"Într-un comunicat, Ministerul iranian de Externe a declarat că susţine revolta populară din Libia şi speră că poporul libian poate să îşi decidă viitorul independent. Comunicatul avertizează libienii în legătură cu intereferenţa puterilor externe în afacerile lor interne", adaugă Press TV.

Rebelii libieni au intrat în capitală din mai multe direcţii, după revoltele ce au cuprins în weekend capitala. Ei au fost întâmpinaţi de mulţimi care sărbătoreau în Piaţa Verde, din centrul oraşului.

Rebelii au instalat puncte de control în unele zone din Tripoli şi au spus că aşteaptă întăriri pe mare. Însă au întâmpinat rezistenţă puternică în mai multe zone. Luni s-au dat lupte grele în apropiere de Bab al-Azizia.

Forţele loiale lui Gaddafi controlează sudul capitalei, în jurul hotelului Rixos, unde se află mulţi jurnalişti occidentali.

Un convoi rebel venind dinspre vest a fost atacat luni de susţinători ai lui Gaddafi înarmaţi cu arme antiaeriene. Convoiul a fost nevoit să se retragă din oraş.

La căderea nopţii, luptele au părut să scadă în intensitate în multe zone.

Ambele părţi susţin că deţin controlul, însă informaţiile sunt imposibil de verificat.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Moussa Ibrahim, a afirmat că Gaddafi controlează în continuare cel puţin 75% din oraş, în timp ce rebelii spun că ei deţin circa 80%.
Categorie articol: 

Comentarii