Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

EXTERN: Fostul preşedinte tunisian va fi judecat în lipsă începând din 20 iunie

Fostul preşedinte tunisian Zine al-Abidine Ben Ali, care a fugit în Arabia Saudită în ianuarie, va fi judecat în lipsă începând din 20 iunie.

Premierul interimar Beji Caid Essebsi a precizat că Arabia Saudită nu a răspuns la cererile de a-l preda, relatează BBC News. Ben Ali este vizat de numeroase capete de acuzare, de la conspirare împotriva statului, până la trafic cu droguri.

"Va fi judecat într-un tribunal militar şi într-unul civil", a precizat şeful Guvernului de la Tunis.

Autorităţile tunisiene afirmă că primele acuzaţii vor fi legate de descoperirea de bani, arme şi droguri în palatele prezidenţiale. Aproape două kilograme de droguri, aparent canabis, şi 27 de milioane de euro bani lichizi ar fi fost găsiţi de forţele de ordine.

Autorităţile îl anchetează pe fostul lider şi pentru crimă, abuz de putere, trafic cu artefacte arheologice şi spălare de bani.

Un avocat al fostului preşedinte, care a demisionat după 23 de ani la putere în urma protestelor în masă, a respins procesul drept o "mascaradă". Belân Ali "s-a săturat să fie mielul de sacrificiu, în urma minciunilor şi injustiţiei", a adăugat el.
Categorie articol: 

Comentarii