Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

EXTERN: Fostul guvern britanic a ţinut secret un raport privind impactul imigraţiei din România

Un raport privind impactul semnificativ al imigraţiei din România şi Bulgaria asupra sistemului de ajutoare sociale din Marea Britanie a fost ţinut secret de guvernul laburist, relatează Sunday Express.

Miniştrii laburişti au promis în repetate rânduri că vor impune restricţii vizând imigranţii din Europa de Est, inclusiv din România şi Bulgaria, pentru a putea ţine situaţia sub control şi a apăra slujbele muncitorilor britanici, afirmă The Telegraph.

Însă documentele dezvăluite de presă arată că 27% dintre imigranţii din cele mai noi state membre UE au un nivel scăzut de educaţie, iar în 2009 peste 15% dintre ei solicitau ajutoare de şomaj.

Studiile arată că probabilitatea ca românii şi bulgari să solicite astfel de asistenţă financiară din partea statului este mai mare decât în cazul altor grupuri de imigranţi din Marea Britanie.

În prezent, românii şi bulgarii nu au dreptul să ceară ajutoare sociale decât după un an de muncă în Marea Britanie, însă studiul arată că, la doi ani de la sosire, unul din şapte cer asistenţă financiară din partea statului, inclusiv ajutor de şomaj.

Unul dintre rapoarte afirmă şi că, în pofida implementării unor cote de imigraţie, numărul celor care au ajuns în Marea Britanie din România ş Bulgaria a crescut semnificativ după ce cele două ţări au aderat la UE, în 2007.

În plus, probabilitatea ca o familie să aibă mai mult de patru copii este mai mare în cazul românilor şi bulgarilor decât în cazul imigranţilor din alte ţări, ceea ce reprezintă o povară importantă pentru sistemul de învăţământ, în special la Londra, unde s-au stabilit mai mult de jumătate dintre imigranţii din cele două ţări.

Peste 3% dintre imigranţii români şi bulgari au cel puţin cinci copii, arată studiile.

Un alt document ţinut secret de laburişti arată că, în timp ce populaţia României şi Bulgariei a scăzut între 2004 şi 2010, cea a Marii Britanii a crescut considerabil. În aceeaşi perioadă, rata şomajului din cele două ţări a scăzut, în timp ce cea din Marea Britanie a crescut.

Laburiştii au fost acuzaţi că au încercat să ascundă adevărul privind mai multe rapoarte secrete care arată impactul imigraţiei asuupra populaţiei, studii care au costat contribuabilii peste 165.000 de lire sterline, relatează Sunday Express.

Studiile, comandate în timpul guvernului laburist, arată o creştere netă a imigraţiei de 178.000 pe an. În plus, probabilitatea şomajului este mai mare în rândul imigranţilor decât în rândul britanicilor.

Unul dintre documente atrage atenţia că mai multe de o treime din populaţia Londrei este formată în prezent din imigranţi.
Categorie articol: 

Comentarii