Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

EXTERN: Două atentate sinucigaşe la o bază de antrenament din Pakistan s-au soldat cu 73 de morţi

Două atentate sinucigaşe la o bază paramilitară de antrenament din nord-vestul Pakistanului s-au soldat vineri cu moartea a cel puţin 73 de persoane şi rănirea altor peste 100, au anunţat autorităţile.

Atentatele au avut loc în afara bazei paramilitare Frontier Corps (FC), din Shabqadar, districtul Charsadda, când recruţii să pregăteau să plece, relatează DPA.

Jehanzeb Khan, un înalt oficial din poliţie, a spus că 73 de persoane au murit şi zeci au fost rănite. "Printre cei morţi se numără trei civili, în timp ce restul sunt recruţi FC", a precizat el.

Khan a explicat că doi atentatori sinucigaşi au ajuns în apropiere de intrarea principală, pe o motocicletă, în timp ce recruţii îşi încărcau bagajele în autocare parcate în piaţa adiacentă.

"Unul dintre atacatori s-a ascuns undeva, iar celălalt şi-a detonat explozibilii în apropiere de autocare. Al doilea atacator a lovit atunci când oamenii s-au strâns la locul faptei pentru eforturile de salvare", a adăugat el.

Circa 813 recruţi îşi încheiaseră antrenamentele şi urmau să părăsească centrul de pregătire, după ceremonia de absolvire din 5 mai.

Rahim Jan, directorul spitalului Lady Reading, din Peshawar, capitala provinciei Khyber Pakhtunkhwa, a spus că 115 persoane au fost rănite şi transferate acolo, dintre care 15 sunt în stare gravă.

Televiziunile au arătat imagini cu autocare avariate şi obiecte ale recruţilor împrăştiate pe jos şi cantităţi mari de sânge.

Talibanii pakistanezi au revendicat atacul, spunând că răzbună astfel moartea lui Osama ben Laden.

În ultimii ani, militanţii talibani au ucise sute de persoane în atentate şi alte atacuri din Pakistan.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii