Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

EXTERN: Directorul FMI, pus sub acuzare pentru agresiune sexuală, tentativă de viol şi sechestrare

Autorităţile judiciare din New York l-au pus oficial sub acuzare, duminică dimineaţă, pe directorul FMI, Dominique Strauss-Kahn, pentru agresiune sexuală, tentativă de viol şi sechestrare, în legătură cu un incident petrecut într-un hotel din metropola americană, a anunţat avocatul său.

Dominique Strauss-Kahn, în vârstă de 62 de ani, a fost reţinut sâmbătă după-amiază pe aeroportul JF Kennedy. El a fost ridicat de poliţie direct de la clasa I a avionului Air France în care se îmbarcase cu destinaţia Paris, cu doar zece minute înainte de decolare.

Reţinerea sa a intervenit ca urmare a unei plângeri depuse de o menajeră a hotelului Sofitel din Times Square. Aceasta susţine că intrase în apartamentul lui Dominique Strauss-Kahn sâmbătă, în jurul orei locale 13.00, pentru a face curăţenie. Apartamentul avea un hol, o minisală de conferinţe, o cameră de zi şi un dormitor şi a costat 3.000 de dolari pe noapte. Femeia credea că în apartament nu e nimeni.

Şeful FMI, în vârstă de 62 de ani, ar fi ieşit însă din baie gol şi ar fi încercat să o oblige pe femeia în vârstă de 32 să întreţină relaţii sexuale cu el. Femeia a opus rezistenţă. La un moment dat, şeful FMI a târât-o în dormitor şi a încuiat uşa. Femeia a reuşit să scape alertând personalul hotelului. Ea a fost tratată la spital pentru răni minore.

Potrivit legislaţiei statului, inculparea pentru agresiune sexuală ("criminal sexual act") include situaţia în care cineva foloseşte forţa pentru a obliga pe altcineva să facă sex oral.

Când a venit poliţia, alertată de personalul hotelului, şeful FMI părăsise deja apartamentul, se pare în grabă, pentru că şi-a uitat telefonul mobil şi alte lucruri personale.

Reţinut pe aeroport, el a fost dus la o secţie de poliţie din Manhattan şi a fost interogat. Dominique Strauss-Kahn urmează să fie prezentat duminică în faţa unei instanţe pentru a-i fi prezentate oficial acuzaţiile.
Categorie articol: 

Comentarii