Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

EXTERN: Democrata Gabrielle Giffords, împuşcată în cap în ianuarie, s-a întors luni în Congres ca să voteze

Democrata Gabrielle Giffords, reprezentând Arizona, şi-a făcut luni o întoarcere-surpriză la Washington, cu ocazia votului crucial din Camera Reprezentanţilor pentru ridicarea plafonului de îndatorare, relatează CNN.

"Gabrielle s-a întors la Washington pentru a sprijini rezoluţia de compromis destinată să prevină criza economică", a anunţat biroul său pe contul de Twitter. Purtătorul de cuvânt al politicianului a spus că Giffords a insistat să fie prezentă la votul de luni din Cameră, după ce a urmărit cu interes dezbaterile în ultimele două săptămâni.

Ajunsă în Cameră, ea a fost întâmpinată cu aplauze şi îmbrăţişată de colegi, iar lidera minorităţii democrate, Nancy Pelosi, a rostit câteva cuvinte de bun venit. Numele de Gifford inspiră dragoste şi admiraţie americanilor, a spus Pelosi, în aplauzele reprezentanţilor. "Mulţumim, Gabby", a adăugat ea.

Giffords, cu părul tuns scurt, băieţeşte, după operaţia suferită la cap, le-a răspuns colegilor făcând cu mâna.

Gifford s-a recuperat miraculos după ce a fost împuşcată şi rănită grav, în ianuarie, în faţa unui supermarket din circumscripţia ei din Arizona, în timpul unei reuniuni cu alegătorii. Agresorul era dezechilibrat mintal.
Categorie articol: 

Comentarii