Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

EXTERN: Chavez le spune susţinătorilor săi că va câştiga lupta cu cancerul

Preşedintele venezuelean Hugo Chavez le-a spus miilor de susţinători strânşi la Caracas după întorcera sa în ţară că va câştiga lupta împotriva cancerului.

Susţinătorii săi s-au strâns în faţa palatului Miraflores, din capitala venezueleană, unde preşedintele a ieşit pe balcon şi le-a vorbit.

"Vom câştiga şi această nouă bătălie împreună", a declarat liderul în vârstă de 56 de ani.

Îmbrăcat în uniformă militară, Chavez a zâmbit în timp ce a fluturat un drapel mare în faţa mulţimii.

Cu o zi înainte de împlinirea a 200 de ani de independenţă a ţării, Chavez l-a citat pe Simon Bolivar pentru a descrie situaţia sa actuală. "Chiar dacă natura obiectează, o vom face să ne asculte", a spus el.

Liderul de la Caracas a admis că a fost grav blonav şi a descris recuperarea sa drept un "miracol", dar a avertizat că nu este refăcut complet. "Să nu creadă nimeni că prezenţa mea aici, în 4 iulie, înseamnă că am câştigat bătălia. Nu, am început să urcăm panta, am început să înfrângem răul pe care l-a dezvoltat corpul meu", a afirmat el.

Chavez s-a aflat în Cuba de la 8 iunie, unde a fost operat de cancer.

"Sunt foarte fericit să fiu din nou acasă", a spus el la aterizarea pe aeroportul internaţional Caracas.

Preşedintele a precizat că va urma un regim medical foarte strict, că va avea puţin apariţii publice, dar a subliniat că rămâne la putere.

Vicepreşedintele Elias Jaua a precizat zilele trecute şi că Chavez a menţinut legătura cu autorităţile pentru a "continua progresul planurilor naţionale".

Absenţa neobişnuit de lungă a lui Chavez din ţară a generat o dezbatere privind eventuala delegare a puterii executive către vicepreşedinte. În baza Constituţiei venezuelene, preşedintele poate lipsi din ţară până la 180 de zile, dacă Parlamentul este de acord.
Categorie articol: 

Comentarii