Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

EXTERN: Cel puţin 46 de persoane au fost rănite marţi la Atena, după ce protestele au degenerat în violenţe

Cel puţin 46 de persoane au fost rănite marţi în capitala elenă, dintre care 37 de poliţişti, după ce protestele faţă de măsurile de austeritate au degenerat în violenţe.

Poliţia a folosit gaze lacrimogene împotriva grupărilor de tineri de pe străzile din jurul Parlamentului şi au arestat cel puţin 14 persoane.

Drumurile din capitală erau acoperite cu pietre, bucăţi de pavaj smulse şi alte gunoaie, după prima zi a grevei generale de 48 de ore organizată în semn de protest faţă de măsurile de austeritate.

Mii de manifestanţi au mărşăluit marţi prin centrul Atenei, în timp ce transportul rutier în comun a fost blocat.

În pofida norilor de fum şi gaze lacrimogene, anarhişti - unii cu măşti de gaz pe faţă - au aruncat cu sticle incendiare şi bucăţi de piatră smulse din clădiri şi au incendiat două microbuze.

Un bărbat ar fi fost înjunghiat în timpul unor ciocniri între bande rivale de manifestanţi; mai mulţi sindicalişti au încercat să îi convingă pe anarhişti să plece din piaţă, pentru că protestele violente nu fac decât să dăuneze cauzei manifestanţilor.

Peste 5.000 de poliţişti au fost desfăşuraţi pentru a controla protestele.

Greva din Grecia a dus la închiderea majorităţii serviciilor publice, a băncilor, iar mai multe spitale s-au ocupat numai de urgenţe. Mai multe avioane, trenuri, autobuze şi feriboturi au fost anulate.

Protestatarii au blocat portul Piraeus, din apropiere de Atena, pe unde trec vasele ce leagă insulele elene de continent.

Sindicatele sunt nemulţumite de măsurile de austeritate propuse de guvern, printre care impozitarea salariului minim pe economie, în condiţiile în care rata şomajului a depăşit 16%.

Un sondaj arată că până la 80% dintre greci se opun măsurilor de austeritate.
Categorie articol: 

Comentarii